Tuesday, May 5, 2009

129. SEIKO 17 JEWELS (SOLD)

casing diperbuat dr stainless steel,seingat aku...tak pernah aku tengok jam seiko menggunakan casing krom...rekabentuk seiko yg simple mcm ni la taste aku

diameter casing 35mm,muka dail yg sangat bersih,kadang2 hairan jugak macamana dailnya boleh jadi terlalu bersih mcm ni ye...di kala jam2 swiss yg lain dah kekuningan & berkarat...dia maintain je...nak kata redial/refurbished dial pun tak jugak

aku ada satu jam mcm ni jugak tahun lepas,tapi aku dah jual dgn collector dr sabah

cermin baru

tali 18mm tapi saiz sebenar lug adalah 20mm

beroperasi dgn baik,telah diuji selama 16 jam & menepati masa

manual/17 jewels


BUYER : SOFIAN M. DAUD,SEREMBAN.

2 comments:

  1. wah~cantik la jam ni..
    timekeeping ok?

    ReplyDelete
  2. belum test lagi geng...tapi aku rasa ok...

    ReplyDelete