Sunday, February 21, 2010

370. TISSOT ACTUALIS AUTOLUB (SOLD)

stainless steel case 38mm diameter / kunci

autolub bukan maksudnya jam ni automatik,tapi merujuk kepada movement jam ni yang tak perlukan minyak sebagai pelincir pergerakannya kerana ia diperbuat dari plastik

apa yang aku baca,jam ni tak perlu diservis
& payah nak repair kalau part2 plastiknya rosak...

jam ni ok,jalan elok & menepati masa...cuma nak mengunci jam ni ada payah sikit...nak kena tarik tolak crown kemudian kunci,tolak tarik...kunci...kadang2 dapat...kadang2 susah nak dapat...ada la bahagian yang bermasalah ni...mungkin gear dah rongak,tu yang tak dapat engaged

movement menggunakan 1 jewel je,skru takde pakai...semua bahagian cuma disambungkan dengan menggunakan 'press-fit pin'



klik di bawah untuk maklumat lanjut tentang jam bermovement plastik ni :

3 comments:

  1. banyak jam ko,best2 pulak tu....ambik gambar clear lagi bro...dari pelbagai sudut...

    ReplyDelete
  2. aku jenis malas nak amik gambar
    huhuhu

    ReplyDelete